(H)järnkollsambassadörer informerade på Seniordagen 4 april i Equmeniakyrkan, Hallsberg

Vi hade fått ett informationsbord bredvid ingången till utställningsrummen så det gick inte att missa (H)järnkoll och allt vårt informationsmaterial. Och….det var många som ville veta mer om psykisk hälsa och ohälsa. Det var ett visst intresse för äldres alkoholkonsumtion. Som vanligt berättade många om vänner och bekanta som har problem med den psykiska hälsan och ville veta mer. Kanske handlade det om dem själva?

Alltid roligt att samtala och informera, träffa bekanta och hälsa på vid de andra utställningsborden. Vi kunde smita iväg en stund och lyssna på inbjudna gäster som förgyllde stämningen i kyrksalen.

På programmet stod invigningstal av Jaana Jansson, förvaltningschef för Social- och arbetsmarknadsförvaltningen, föreläsning av seniorambassadör Mona Noreklint från (H)järnkoll Värmland, Susanne Sundin, Dagcentralerna Hallsbergs kommun och så Gary D. Pearson från England som gav oss en musikalisk Elvis-resa.

Efter flera timmar vid informationsbordet var det dags att packa ihop och med Elvis-musiken klingande i huvudet körde vi, Monica Winnberg Buhr, Tuula Pettersson och Elisabet Norlinder mot norra länet där vi bor.

Elisabet Norlinder

Elisabet Norlinder Foto: Sofia Wange

 

Sofia Wange, Patientnämnden

 

Sören Helgesson, f.d. sjuksköterska inom psykiatrisk vård och omsorg