Sondra Karlsson

Ambassadör

Från krossad självbild till ny vetenskap

Jag har erfarenhet av bipolär1, PSTD, anorexia, psykos och suicidproblematik samt suicidpreventionsarbete och behandlingar inom ECT.

Min föreläsning

Följ med Livet bakom Glitterblicken – en resa om våld, smärta och fördomar men även om kärlek, värme och kreativitet. När samhället inte hade en plats för mig så skapade jag mig den.

Livet bakom Glitterblicken är en föreläsning där jag blandar erfarenheter, kunskap och vetenskap med allvarlig humor. Jag berättar om hur farligt det är med fördomar, speciellt om de finns hos myndigheter som ska finnas där för att skydda oss. Jag berättar också om min väg tillbaka, om min revansch där jag vänt mina erfarenheter till något positivt och tagit fram ett nytt yrke och tillämpat ny vetenskap på ett innovativt och kreativt sätt. Idag driver jag makeup-rehab och är grunden till Smink på recept som Sveriges första makeup-strateg.

Med min föreläsning får åhöraren insikter om hur man kan låsa upp oanade resurser och bli inspirerad i att inget är omöjligt. Jag har gått från sjukpension till innovatör och social entreprenör med ett framgångsrikt socialt företag. Och jag har jobbat fram vårdplaner och rehabilitering för att kunna skräddarsy efter mina behov. Jag skräddarsyr föreläsning efter önskemål, om det ska ligga tyngd på något speciellt. I grunden är jag affektiv strateg och NLP-motivator, och flexibel i både att resa och vrida på föreläsningens innehåll.