15 minuter med attitydambassadör Anette Andersson, 25 mars 2015

Postad i: Intervjuer, Nyheter | 0

Vi sitter i ett härligt uterum i hemmet i Fjugesta där jag lever med min man och våra tre tjejer.

  • Vem är du?

Jag arbetar som arbetsanpassare i kommunal daglig verksamhet på halvtid i Lekebergs kommun.  Jag är politiker i kommunstyrelsen, kultur och bildningsnämnden, kommunfullmäktige och fokusberedningen för närsjukvård.  Har varit sjukskriven för utmattningsdepression 1 1/2 år.

Jag ingår också i Lekebergs revysällskap, ett härligt gäng som fått fina recensioner för sina revyer. Min uppgift är att sköta maten. Eftersom jag i botten är utbildad kock så är det en passande uppgift för mig och som jag dessutom trivs med.               

  • Hur kom det sig att du ville engagera dig i projekt (H)järnkoll?

Jag trivs med att ha kontakt med människor och fick kontakt med (H)järnkoll via Gert Andersson.  Tyckte det kunde passa mig att bidra med min erfarenhet till att påverka människors attityder mot psykisk ohälsa. Efterhand har jag upptäckt att jag genom mitt politiska engagemang också har möjlighet att få ut budskapet även till en politisk nivå.

  • På vilket sätt tror du att du kan påverka människors attityder så att det sker en förändring mot det positiva hållet?

Dels genom att jag får en stor kontaktyta genom politiken, dels att vi, (föreläser alltid tillsammans med min dotter Angelica) försöker anpassa föreläsningen till våra åhörare och försöker göra föreläsningen rolig och intressant. Att vi blir bokade om igen av BUP Stockholm och SKL ser vi som ett gott tecken på att vår föreläsning har gjort intryck på våra åhörare. Vid ett tillfälle har vi varit bokade av SKL till Smedjebacken.   

 

  • Vad blir ditt slutord? Har du något måtto, citat, vision eller liknande som du vill förmedla?

Man kan inte anpassa andra utan bara sig själv.

 De som inte är drabbade måste anpassa sig.

 

Intervjuvad av: Henry Andersson