15 minuter med senior attitydambassadör Elisabet Norlinder 19 oktober 2015

Postad i: Intervjuer, Nyheter | 0

Vi sitter här i cafe’et i Föreningarnas hus i Örebro.

1.Vem är Elisabet Norlinder ?

Sedan en månad tillbaka  är jag Senior ambassadör inom (H)järnkoll .  Anhörig till dotter  med funktionsnedsättning. Sambo sedan 15 år. Stora gemensamma intressen är veteranbilar och dans. Vi har just nu tre veteranbilar och åker varje år till Malung för dansbandsveckan .  Mycket intresserad av antikviteter. Föreläser om gamla byarna Vivalla, Ökna och Lundby i Örebro. Senast nu på föreningen Gamla Örebro.  Har stort intresse för djur och natur. Just nu är vi fosterföräldrar till en hund som inte riktigt passade in i sin tidigare miljö. Under snart tre år har jag arbetat med att förbättra kvaliteten i utbildningen till skötare inom psykiatrisk vård och omsorg och är just nu ansvarig för somatisk utbildning vid Yrkeshögskolans utbildning av skötare vid Masugnen i Lindesberg.

 

2)  Hur kom det sig att du ville engagera dig i projekt (H)järnkoll?

Jag var från början anställd och projektansvarig för(H)järnkoll. Mot slutet av projektet blev jag mer och mer övertygad om att jag skulle ägna mig åt Hjärnkoll på ett annat sätt. Jag ville börja berätta om min anhörigroll eftersom jag tror att en ansträngd livssituation  ändå kan få positivt resultat?

3) På vilket sätt tror du att du kan påverka människors attityder så att det sker en förändring mot det positiva hållet?

Jag är övertygad om att ihärdigt arbete kan ge resultat på sikt. 

 

4)  När du inte jobbar för (H)järnkoll, vad gör du då?

Ägnar mycket tid åt barn och barnbarn. Vi är ofta ute och cruisar med någon av våra tre veteranbilar och de kräver också sin tid för tillsyn och puts.  Sommarhuset kräver också sin skötsel och underhåll. Vi reser en hel del. Jag är också föreningsaktiv. Sitter i styrelsen för Stjernan, sammankallande för valberedningen i NSPH(H)järnkoll  och sitter i styrelsen för  HSB bostadsrättsförening.

 

5) Mitt motto: Sträva framåt , aldrig stanna.