15 minuter med attitydambassadör Angelica Larsson 25 mars 2015

Postad i: Intervjuer, Nyheter | 0

Vi sitter här i hemmet i Fjugesta tillsammans med min mor Anette.

1) Vem är du?
Jag är en 19 årig tjej med diagnoser som Aspberger, ADHD, tvångstankar ,ätstörningar. Har haft problem med skolan, har bytt skola. Jag har bott på internat i 3 år, har läst samhällsvetenskaplig linje i specialgymnasium.
Har med andra ord en ganska ingående erfarenhet av skolan och föreläser gärna i det ämnet och då alltid tillsammans med min mor Anette.

2) Hur kom det sig att du ville engagera dig i projekt (H)järnkoll?
Vi, (jag och min mor Anette) blev tillfrågade av Gert Andersson på Attention. Det kändes rätt redan från början. Vi fick utbildning för att bli bra på att föreläsa.  Vi kan ha roligt ihop, vi stödjer varandra, peppar varandra och  relationen oss emellan stärks för varje uppdrag vi får.
Föreläser så att det allvarliga blir tydligt men samtidigt på ett roligt och humoristiskt sätt.  Vi försöker alltid anpassa föreläsningen till lyssnarna så att de får största möjliga utbyte. Har blivit anlitade av BUP Stockholm och SkL bland annat till en Skola i Smedjebacken. Vi har hållit på nu i 3 år.

3) På vilket sätt tror du att du kan påverka människors attityder så att det sker en förändring mot det positiva hållet?
Det märker vi på att uppdragen återkommer. Viktigt att vara öppen och kunna tala om problemen.

4) När du inte jobbar för (H)järnkoll, vad gör du då?
Jag studerar 1-a terminen vid Örebro universitet socionomlinjen. Ser en gynnsam framtid som socionom.

5) Vad blir ditt slutord? Har du något måtto, citat, vision eller liknande som du vill förmedla?
Focusera på styrkor och inte på svagheter.